Tabara 2011

Educatia inseamna pentru mine crestere. De cine e crescut un om? Ce-l modeleaza? Intai e familia, pe urma e scoala, dar apoi? Apoi cred ca sunt provocarile.

Indiferent daca este mai neinsemnata sau cu miza mai mare, fiecare provocare te poate ajuta sa cresti, daca reusesti sa o controlezi. Pun pariu ca oamenii mari din istorie nu au ajuns asa, mari, evitand provocarile. M-am uitat pe lista marilor romani, am frunzarit si proiectul TVR (unde am sarit repede peste unele scapari) si m-am oprit la Henri Coanda, Caragiale, Nadia Comaneci. Oare daca Henri Coanda, de exemplu, se oprea la ce stia din scoala ar mai fi inventat motorul cu reactie? Oare nu s-a provocat singur? Nu a incercat sa gaseasca  o solutie la ceva ce nu merge chiar bine?

O provocare buna te poate duce departe. Avem cu totii in jurul nostru exemple de oameni care nu erau cu nimic diferiti de noi toti, care insa, in urma unei intamplari, a unei actiuni, au ajuns mai departe decat am fi crezut. Ia ganditi-va putin! De fapt se intampla sa citim despre ei. Un copil orfan este adoptat, creste, nu termina facultatea, insa dupa un timp oarecare devine unul dintre cele mai influente personaje din industria calculatoarelor si din industria divertismentului. Este Steve Jobs. Un prieten de-al meu, la fel, a fost orfan, a trecut prin orfelinatele din Romania, iar acum este doctor in biologie, casatorit si tata a doi copii.

Eu cred ca acesti oameni si-au depasit limitele datorita faptului ca au raspuns provocarilor.

Tu iti cauti provocari? Cauti lucruri noi, cauti sa rezolvi probleme? De fapt ce te provoaca? Ce te agita? Ce te excita? Ce te face sa iti pierzi cu folos noptile? Exista asa ceva pentru tine?

Am o provocare pentru tine, sa gasesti o solutie, sa construiesti un plan pentru Delta Dunarii.

Provocarea din Delta – EduCamp 2011

Cunosti Delta Dunarii? Ce stii despre Delta? E cea mai mare delta din Europa, e un paradis pentru pasari, sunt multi oameni saraci si rupti de lume acolo, e locul unde cei bogati isi fac casa, unde se practica braconajul, unde nu exista economie, unde sunt multe interese ale unor persoane influente din Romania. Ce stii tu despre Delta?

Adevarul e ca nimeni nu stie foarte bine ce se intampla acolo. Se spune ca oamenii de acolo sunt inchisi in Paradis, dar ca nu se pot descurca, ca sunt saraci lipiti pamantului. Se spune ca Delta e pentru cei bogati. Localnicii stiu a cui e fiecare casa mai rasarita – un fost ministru, un mare afacerist, un sportiv. Peste cica nu prea mai este in balta, ouale de rata nu mai sunt chiar asa multe si nici caprioara nu mai sare in fata pustii atat de des. Se spune ca oamenii de acolo trebuie ajutati, de fapt atatea ajutoare se duc acolo, ca o mare parte din oamenii Deltei sunt transformati in „asistati”, oameni care asteapta sa mai pice ceva si care isi fac din saracie un venit pe care il transforma in bautura in zilele imediat urmatoare. Exista povesti groaznice despre ce se intampla „in Paradis”, insa exista si oameni grozavi, simpli, drepti, corecti, gospodari care nu se ating de bautura si care spun ce au de spus.

Cum transformi Delta Dunarii in ceva temeinic, valid? Iata o provocare! Ce spui? Te incumeti? Tu ai gasi o solutie? Crezi ca esti in stare sa construiesti o fabrica pentru conserve de peste? Un atelier de impletituri din papura? Un plan pentru dezvoltarea agroturismului? Ai alte idei?

La Provocarea din Delta – Tabara EduCamp 2011 au raspuns deja Melania Medeleanu, Alex Gavan, Cristian Lupsa, Cosmin Alexandru, Ioana Parvulescu, Teia Gavrilescu, Iulian Olariu, Eugen Petrescu, Paul Calin, Ionel Naftanaila, ViitorPlus, Decat o Revista, Primaria Sulina, Liceul „Jean Bart” Sulina, Orfelinatul Sulina, Mai Mult Verde, Liber in Miscare, Romania Pozitiva, Lume Buna, AIESEC, GRASP, RoPot, Hipo, Ejobs.

Tu ce faci? Vii?

Perioada:                           5-11 Septembrie 2011

Loc de desfasurare:      Sulina, Delta Dunarii

Varsta participantilor:    intre 18 si 30 ani

Pe durata a 7 zile vei trai o experienta unica.

  • Lucrul la planurile de dezvoltare a intreprinderilor sociale  iti va ocupa cea mai mare parte in agenda insa vei avea parte si de urmatoarele sesiuni teoretice: Project Management, Think Outside the Box, Public Speaking  tinute de oameni cu experineta si indragiti de voi.
  • Vor mai fi povesti cu bune si cu rele ale unor oameni care ne plac noua: Melania Medeleanu – cea care iubeste copiii, Alex Gavan – alpinistul, Eugen Petrescu – omul care s-a mutat in Delta, Teia Gavrilescu care viseaza dezvoltare durabila.
  • Vei lucra cot la cot cu elevii liceului din Sulina pentru a ajuta niste batrani din Sulina.
  • Vei vizita impreuna cu noi Delta, ne vom distra si la sfarsit vom alege cel mai bun plan pe care vom incerca sa il implementam dupa tabara.

Cum suna? Daca vrei sa accepti provocarea, completeaza formularul de inscriere si vino cu noi.

line

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes