Eugen Petrescu

Domnul Eugen Petrescu a absolvit in 1969 Facultatea de Filologie, Sectia Limbi straine. Fiind un iubitor impatimit al naturii si in special al pasarilor, a ales sa fie repartizat intr-o zona unde sa fie multe pasari, in Delta Dunarii. Dumnealui a profesat timp de 26 de ani in localitatile Letea si Maliuc.

In 1996 este angajat la Societatea Ornitologica Romana pentru a coordona biroul SOR din Tulcea.  Din dorinta de a oferi copiilor din Delta, o alternativa la viata de pescar, s-a implicat foarte mult in educatia ecologica si ornitologica a tinerilor si copiilor din intreaga Delta.  Se poate mandri ca multi dintre tinerii instruiti de dansul profeseaza ca ornitologi la universitati si institute de cercetare din tara.

Este organizatorul si coordonatorul taberelor SOR realizate in Delta Dunarii, care au ajuns anul acesta la a 12a editie. Scopul acestor tabere este de a instrui si forma tineri din Delta si din tara in spiritul protectiei mediului si in special al cunoasterii si protejarii pasarilor.

Eugen Petrescu poate fi considerat un localnic al Deltei Dunarii, foarte activ in lupta pentru protectia habitatelor si pasarilor din Delta Dunarii, totodata este un important promotor al frumusetilor Deltei,  in tara si strainatate.

Domnul Eugen Petrescu va fi alaturi de noi in tabara EduCamp si ne va spune povestea sa.

Eugen Petrescu, a fost invitatul lui Catalin Stefanescu, pe TVR1, la ultima editie din acest sezon a emisiunii Garantat 100%.

Daca te-am convins si vrei sa vii cu noi in Delta Dunarii, completeaza formularul de inscriere.

line

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes