De Ce Delta Dunarii?

Pentru ca ne este draga si pentru ca este o provocare pe masura noastra.

Delta Dunarii este recunoscuta ca fiind “cel mai tanar pamant al Europei” si este cea mai bine conservata dintre deltele europene. A intrat in patrimoniul mondial UNESCO in 1991 si este clasificata ca rezervatie a biosferei la nivel national in Romania.

Am ales Delta Dunarii pentru ca ne-a fascinat. Este un colt de lume in care o data ce ai poposit este greu sa il scoti de la suflet.

Am avut ocazia sa o vizitam in doua anotimpuri fiind uimiti de diferenta care exista intre realitate din Delta in timpul verii si realitatea din timpul unei primaveri timpuri.

Vara am fost integrati intr-o comunitate plina de turisti fermecati de plimbarile cu barcile pe canale, de multitudinea de pasari si de nuferi, de mancarurile pregatite de comunitate si terorizati de invazia de tantari la rasaritul si apusul soarelui.

Primavara am vizitat Delta impreuna cu o echipa de biologi veniti din toata tara pentru a investiga migratia pasarilor. Am descoperit o Delta total diferita fata de cea din timpul sezonului de vara: o comunitate saraca care traieste in principal din pescuit, uitata de lume si bagata in seama doar atunci cand sunt interese economice si politice, o comunitate cu o cultura diversa si cu o viata aparte fata de restul tarii, ce are nevoie de proiecte pe termen mediu si lung nu doar de ajutoare, o comunitate pentru care putem sa facem niste lucruri concrete prin care sa ii ajutam pe termen lung.

Delta Dunarii are suficiente resurse pentru a fi autosustenabila, nu trebuie sa fie o zona de sinistrati. Nu are nevoie de ajutoare care pe termen scurt pot insemna mana de ajutor insa pe termmen lung poate fi o catastrofa. In vizitele noastre am aflat ca sunt persoane care isi promoveaza saracia pentru a sensibiliza, am aflat de persoane care refuza sa munceasca pentru ca stiu ca vor primi. Delta are nevoie de proiecte pe termen lung.

Te provocam sa gasesti o solutie sustenabila alaturi de noi.

line

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes