Campania 2%

2% este o forma de parteneriat intre cetatean, autoritati fiscale si sectorul non-profit. Practic, cetateanul dicteaza statului modul in care vrea sa fie cheltuita o parte din impozitul sau. Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare, donatie sau contributie, ci este o fractiune din impozitul pe care il platesti statului in fiecare an. Diferenta este ca de acum poti decide ce destinatie sa aiba aceasta suma avind posibilitatea sa o directionezi catre o asociatie sau o fundatie pe care vrei sa o sprijini.

Aceasta donatie nu te costa nimic ! Doar un formular de completat si depus la Fisc pana la data de 15 mai 2011. Daca nu folositi aceasta optiune, suma respectiva va fi gestionata de stat.

CUM PROCEDEZ?

1. Daca anul trecut ai avut venituri numai din salariu: Completeaza Cererea 230, pe care o poti descarca aici.

Printati formularul si completati datele dumneavoastra personale la Punctul I. Datele asociatiei au fost deja completate de noi. La punctul II.2 din formular  la mentiunea “Suma” nu este necesara completarea, organul fiscal va calcula si vira suma, conform legii.

Cititi instructiunile de completare a  Formularului 230.

2. Daca anul trecut ai avut venituri si din alte surse (activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, etc): Completeaza Declaratia 200, pe care o poti descarca  aici.

Printati formularul si completati datele dumneavoastra personale la Punctul I. Datele asociatiei au fost deja completate de noi. La punctul III din formular  la mentiunea “Suma” nu este necesara completarea, organul fiscal va calcula si vira suma, conform legii.

Cititi instructiunile de completare a  Formularului 200.

UNDE TRIMIT FORMULARUL?

Formularul completat se depune direct sau se trimite prin posta, cu scrisoare recomandata la sediul Administratiei Financiare de care apartineti inainte de 15 mai 2011. Accesati adresele institutiilor financiare.

line

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes